Tus Noticias de La Ribera

Els tallers del Centre Integral de Majors d'Almussafes sumen 169 inscripcions en el nou curs

El programa municipal ofereix serveis gratuïts de fisioteràpia, psicologia i nutrició per a les persones majors de 60 anys

L'alcalde, Toni González, i la regidora de Majors, Paqui Oliver, visiten als grups, després de la inauguració de la present edició

Aquesta setmana, l'Ajuntament d'Almussafes ha inaugurat la temporada 2022-2023 del programa CIM (Centre Integral de Majors), una iniciativa amb la qual l'executiu local ofereix atenció especialitzada i gratuïta setmanal a les persones majors de 60 anys sobre fisioteràpia, psicologia i nutrició fins al mes de juny. Gran acolliment de la la present edició del CIM, atés que s'han registrat un total de 169 peticions en els tres tallers convocats, tots ells impartits per professionals d'Almussafes qualificats en les citades matèries.

El Programa CIM (Centre Integral de Majors) d'Almussafes, una iniciativa llançada l'any 2015 per l'Ajuntament d'Almussafes en el marc del seu Servei de Dinamització del col·lectiu de persones majors i que fins hui ha celebrat set edicions, ha batut rècord d'inscripcions en aquesta nova temporada, inaugurada precisament aquest mes d'octubre.

L'alcalde, Toni González, i la regidora de Majors, Paqui Oliver, han pogut comprovar de primera mà l'evolució dels serveis, sufragats amb fons municipals i centrats en la millora de la salut mental, l'exercici físic i l'alimentació dels veïns i veïnes majors de 60 anys. L'edil de Majors destaca la gran rellevància del programa CIM, "gràcies al qual durant tot el curs, que es clausura a la fi de juny, s'incideix en la millora de la qualitat de vida del col·lectiu de majors participant, adaptant els tractaments a les seues circumstàncies personals i a l'evolució observada".

Són tres les especialitats que integren el programa de dinamització i en tots ells les persones usuàries reben una hora de tractament gratuït. El servei de fisioteràpia, que consisteix en el desenvolupament de tallers grupals en els quals cada persona té les seues pròpies rutines d'exercicis de rehabilitació adeqüeuus a la malaltia que es patisca, és un dels més demandats fins hui i compta en aquesta edició amb un total de 99 participants distribuïts en set grups. Aquesta activitat es desenvolupa setmanalment dilluns i dimecres en el gimnàs del Centre Cultural.

Les persones majors inscrites en el servei de psicologia, que en aquesta nova temporada ascendeixen ja a 34, assisteixen en dos grups tots els dijous a les activitats que se celebren en la Llar del Jubilat. Durant les sessions treballen, mitjançant exercicis pràctics, xarrades i dinàmiques grupals i individuals, aspectes relacionats amb la memòria, l'autoestima o les emocions, entre altres qüestions.

Finalment, les sessions de nutrició ofereixen una major informació nutricional perquè les 36 persones inscrites fins hui, i que participen en dos grups tots els dimecres, coneguen el seu cos i puguen millorar la seua qualitat de vida a través de l'alimentació. En aquest cas, també es brinda a la ciutadania una atenció personalitzada en la Llar del Jubilat.

L'Ajuntament inverteix 28.390 euros del seu pressupost en el programa de dinamització de majors, que inclou tant el *IM com l'Espai Gran.

 

Noticias #Almussafes

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA