Tus Noticias de La Ribera

El Casal Jove d'Almussafes obrirà les seues portes aquest any 2023

L'Ajuntament està en procés de construcció de l'edifici, que compta amb una subvenció del Pla i Inversions de la Diputació 2020-2021

El col·lectiu de joves d'Almussafes estrenarà aquest any 2023 el Casal Jove, un centre juvenil municipal de nova planta de quasi 500 metres quadrats de superfície, el pressupost d'execució de la qual ascendeix a 988.995,82 euros i que s'emmarca en el Pla d'inversions 2020-2021 de la Diputació de València. Amb accés des del carrer Benifaió i emplaçada al costat del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, la nova dependència pública s'ha projectat com una àrea multiusos sociocultural i recreativa. De fet, un espai polivalent i diverses sales de reunions i activitats s'emplaçaran en el seu espai interior i en la zona exterior se situarà un gimnàs de calistènia, entre altres equipaments públics.

Dimarts, l'alcalde d'Almussafes, Toni González, i la regidora d'Urbanisme, Davinia Calatayud, van visitar les obres de construcció del Casal Jove d'Almussafes, que ja es troben executades en mes d'un 44 per cent, atés que l'empresa constructora va iniciar la intervenció urbanística el mes de setembre del passat any 2022. "En la visita vam poder comprovar, al costat de la direcció facultativa i la constructora, com estan evolucionant els treballs d'edificació de la nova dependència pública, a més de visualitzar els materials que revestiran la instal·lació, que tenint en compte els terminis estarà conclosa a la fi del pròxim mes de maig", comenta l'edil.casal jove visitaobra 4 FILEminimizer

El projecte, cofinançat amb la subvenció de 250.000 euros concedida pel Pla d'Inversions bianual de la Diputació de València i els 738.995,82 euros que aporta el propi Ajuntament d'Almussafes de les arques públiques, "dona resposta a una demanda històrica de la ciutadania, atés que els nostres joves mancaven d'un espai de generoses dimensions en el qual poder celebrar un programa d'activitats adaptat als nous temps', explica l'alcalde, Toni González, qui incideix en el fet que "la joventut es mereix disposar d'un lloc dissenyat específicament per al seu ús i gaudi, no sols durant els dies laborables, sinó també durant els caps de setmana i períodes vacacionals".

El centre juvenil municipal de nova planta i amb una superfície de quasi 500 metres quadrats permetrà habilitar en el seu interior una sèrie d'espais, entre els quals destaca la sala multiusos, la de majors dimensions amb més de 150 metres quadrats de superfície, per a albergar conferències, espectacles teatrals, cinema i altres activitats culturals.

"Així mateix, l'edifici comptarà amb una sala específica per a videojocs dotada amb ordinadors i una altra d'assaig, completament insonoritzada, per al seu ús per part dels grups de música d'Almussafes", postil·la Toni González.

El Casal Jove disposarà d'un servei fix de consergeria i d'un equip de monitors que coordinaran les activitats que es realitzen en el centre i que es responsabilitzaran de la tutela dels joves menors d'edat participants en aquestes.

En la part exterior, a més de les zones enjardinades, el Casal Jove té projectat un parc de calistènia, una instal·lació esportiva que la ciutadania d'Almussafes gaudeix des de fa uns anys en el Poliesportiu Municipal i que, després de la inauguració del centre juvenil, podrà gaudir també en un altre sector de la població.

A més, els elements constructius del citat recinte tenen unes característiques acústiques adequades per a reduir la transmissió del soroll aeri i d'impactes i per a limitar el soroll reverberant, afavorint així l'eliminació de l'anomenada contaminació acústica, i el seu horari d'obertura i tancament estarà estrictament regulat i complirà amb tota la normativa per a afavorir el descans de la ciutadania.

 

 

Noticias #Almussafes

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA