Tus Noticias de La Ribera

Caixa Popular entrega les ajudes per la igualtat al Jardí Botànic de València amb l’actuació de Sole Giménez

• La Fundació Dasyc, la Fundació Nova Feina i Fundación Salud y Comunidad, han sigut les tres organitzacions finalistes

• L'acte va ser conduït per la periodista Mariola Cubells i amenitzat per la cantant i ambaixadora de la Targeta Dona,Sole Giménez

• L'entitat referma el seu posicionament en la lluita per la igualtat després de llançar la Targeta Dona

Caixa Popular ha celebrat l'acte d'entrega de la 1a convocatòria d'Ajudes per la Igualtat a l'Umbracle del Jardí Botànic de la Universitat València, on la periodista valenciana Mariola Cubells va conduir l'esdeveniment i la cantant Sole Giménez, ambaixadora de la Targeta Dona de Caixa Popular, va oferir un concertíntim.

L'entitat financera valencianava posar en marxa per primera vegada la convocatòria d'Ajudes a la Igualtat el 8 de marçpassat. Una convocatòria amb un fons de 10.000€ que contribuirà a empoderar les dones i a construir una societat més justa i en igualtat.

Durant l'acte, les associacions promotores dels 3 projectes finalistes explicaren el seu treball i la destinació de l'ajuda, a més de contar alguns dels testimonis de persones que han aconseguit millorar la seua vida gràcies al suport de les seues organitzacions.

El Programa IMMAde la Fundación Salud y Comunidad és el projecte guanyador, premiat amb 6.000€, pera acompanyar dones que pateixen explotació sexual, facilitant processos d'increment de l'autonomia i de les oportunitats d'eixir de la situació.Belén Sánchez, directora de Programas de Inclusión de la fundació, va destacar la importància del seu treball: "l'objectiu és acompanyar, però també conscienciar que en les nostres ciutats i pobles tenim dones que son víctimes d'explotació sexual i els seus drets son vulnerats davant dels nostres ulls".

El segon projecte finalista, que ha obtingut 3.000€, és el Programa Dona Impuls de la Fundació Nova Feina, que busca millorar l'ocupabilitat de dones víctimes de violència de gènere o en situació de vulnerabilitat. Ana Tórtola, directora de l'organització, va agrair a Caixa Popular l'aportació perquè "a través d'aquest premi donem visibilitat al coratge i la valentia de totes i cadascuna d'aquestes dones, que s'enfronten a l'agressió i a si mateixes amb l'objectiu de ser les úniques propietàries de la seua vida".

Per últim, el tercer finalista ha rebut 1.000€ i és el Programa JUNTAS+ de la Fundació Dasyc de la Comunitat Valenciana, que posa a l'abast de dones en risc o situació d'exclusió social formació que els garantisca un ensenyament de qualitat i gratuït. La directora de la fundació, Isabel Pérez-Cea, va mostrar el seu agraïment a Caixa Popular "per posar en marxa i concedir les ajudes a la igualtat que fan possible que entitats menudes puguem seguir avant amb els nostres projectes d'acció social".

El fons de l'ajuda s'ha constituït gràcies a la recaptació de la Targeta Dona de Caixa Popular, la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere i que destina un 0,7 per cent dels beneficis obtinguts per fer-la servir a projectes socials que fomenten la igualtat entre les persones.

Caixa Popular vol ser l'entitat preferida per les dones
La iniciativa de la convocatòria d'ajudes forma part del projecte Caixa Popular Dona, que comprén diferents accions per a promoure la igualtat entre les persones, un dels valors de l'entitat des que es va crear l'any 1977.

La principal entitat financera valenciana segueix un model de banca social, solidària i de proximitat amb una cultura que promou la igualtat des de l'àmbit intern. En Caixa Popular un 57% de la plantilla són dones.

En el seu compromís per la igualtat, Caixa Popular ha llançat altres iniciatives, com la col•laboració amb la Fundació Novaterra, amb un projecte d'autotreball per a dones amb pocs recursos, i també diferents seminaris web per fomentar la sensibilització i l'educació en igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

A més, ha creat el projecte 'Dona la veu', una sèrie d'esdeveniments en formats de conversa conduïts per la presentadora Mariola Cubells, en què Caixa Popular dona la paraula a convidats que han desenvolupat un paper rellevant en el terreny de la igualtat i la dona. Les converses versen sobre diverses temàtiques al voltant de disciplines com puguen ser la música, el periodisme o el cinema.

 

Noticias #Economía

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA