Tus Noticias de La Ribera

Alzira aprova el concurs de dissenys arquitectònics per a transformar el solar de la gasolinera en un jardí en memòria de Luis Suñer

• La ciutadania podrà elegir per als tres millors projectes a l'exposició dels treballs presentats a la Casa de la Cultura

• Hi haurà tres premis per a les propostes guanyadores, de 5.000 euros, 2.000 euros i 1.000 euros respectivament

La Junta de Govern ha aprovat la convocatòria d'un concurs d'idees per al disseny arquitectònic del jardí «Memorial Luis Suñer Sanchis», que ocuparà l'espai habilitat al començament de l'avinguda Luis Suñer després de la retirada de la gasolinera i la descontaminació dels terrenys. El projecte permetrà, en paraules de l'alcalde, Diego Gómez, «dignificar la figura de en Luis», d'acord amb «el compromís adquirit amb la ciutadania». I també «la recuperació d'un espai públic tan important per a la ciutadania i tan reivindicat pels veïns».

D'acord amb les bases, el disseny del jardí serà lliure, havent d'integrar de manera obligatòria el panell de pedra en relleu al•legòric de l'empresa Avidesa, l'emblema d'esta empresai el monòlit amb el bust de l'empresari alzireny Luis Suñer.«Este concurs d'idees possibilitarà, a més a més de la reestructuració enjardinada i la repavimentació de l'espai, entre altres coses, la incorporació dels elements d'homenatge, que es convertixen en elements estructurals dels dissenys, com són el mural sobre l'economia i el comerç que està en l'antiga fàbrica d'Avidesa, que està cedit per l'empresa a l'ajuntament per a col•locar-lo en eixa zona, i també el bust d'en Luis que està en Amcor».

Les bases indiquen que el disseny dels elements compositius s'haurà d'ajustar a les següents directrius: la vegetació tindrà un disseny lliure amb espècies autòctones, l'il•luminació haurà d'utilitzar fonts de led i el disseny serà també lliure, s'haurà de garantir l'accés a la zona a persones amb dificultats de mobilitat i la proposta haurà d'integrar-se en el seu entorn. No es permetrà la instal•lació de làmines d'aigua o fonts pels costos de manteniment.

El concurs d'idees, amb intervenció de jurat, tindrà caràcter anònim. El jurat estarà format per tècnics municipals de l'àrea d'Urbanisme, que s'encarregaran de comprovar l'adequació de les propostes presentades a les bases. Una vegada feta esta comprovació, se sotmetrà els projectes a votació popular en dues fases.

En la fase primer, podran obtindre una puntuació fins a un màxim de 80 punts, atorgada a cadascun dels projectes presentats i emesa presencialment pels ciutadans d'Alzira durant 45 dies naturals, després de visitar l'exposició de les propostes a la Casa de la Cultura. Els ciutadans participants hauran de triar com a màxim tres propostes, emplenant per a cadascuna d'elles un qüestionari on expressaran la seua puntuació màxima en relació als següents factors: adequació a l'entorn (de 0/10 punts), adequació estètica (de 0/25 punts), distribució del jardí (de 0/25 punts), implantació de vegetació autòctona (de 0/10 punts) i accessibilitat al jardí (de 0/10 punts). Els 80 punts màxims finals s'obtindran fent una mitjana de tots els vots emesos per a cadascuna de les propostes.

La segona fase permetrà una puntuació fins a un màxim de 21 punts, atorgada una vegada finalitzada la fase 1, per cadascun dels membres del Ple de l'Ajuntament d'Alzira, havent de triar com a màxim tres propostes de les presentades i emplenant per a cadascuna d'elles un qüestionari on expressaran amb puntuació màxima la seua valoració sobre els mateixos paràmetres valorats per la ciutadania.

Hi haurà tres premis econòmics. El primer premi serà de 5.000 € i serà per a la proposta que els participants en la votació popular estimen per majoria guanyadora del concurs. El segon premi serà de 2.000 € per al treball que els participants en la votació popular estimen com a segon classificat. I el tercer premi, de 1.000 €, per al treball que els participants en la votació popular estimen com a tercer classificat. A criteri de la Corporació Municipal, es podran concedir dos accèssits sense premi econòmic.

El concurs està obert a arquitectes espanyols, comunitaris o no comunitaris habilitats legalment per a exercir la seua professió. Podran presentar els seus treballs de forma individual o com a unió temporal de professionals, en este cas la proposta haurà d'anar encapçalada per un arquitecte.

Alogo capital cultural tz versiones Mesa de trabajo 1 Mesa de trabajo 1 copia FILEminimizer

 

 

 

 

Noticias #Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA