Tus Noticias de La Ribera

L’Ajuntament d’Alzira impulsa la transformació digital amb un nou sistema de gestió tributària

• El sistema permetrà impulsar l'administració més àgil, segura i eficaç a la ciutadania

• El canvi implica una nova oficina virtual tributària i una app per a la gestió de multes

L'Ajuntament d'Alzira, a través de la Regidoria d'Hisenda, posa en marxa el nou sistema de gestió de tributs, SIT gtt, amb el qual impulsarà la transformació digital tributària de la ciutat, per a agilitzar els processos de tramitació interns i simplificar, tant a ciutadania com a professionals, la relació amb l'Ajuntament.

Des del gener, l'Ajuntament ha estat fent faenes de migració, consultoria i implantació del nou sistema, a més de la formació del personal de l'Ajuntament. Després de complir les fases prèvies i necessàries per a posar-lo en funcionament, el projecte suposa la renovació integral de la gestió tributària i recaptatòria del municipi, amb la implantació d'un model organitzatiu íntegrament electrònic i digital, orientat als contribuents, als quals facilitarà procediments relacionats amb taxes, impostos i gestions de caràcter tributari.

L'inici d'esta nova etapa en la gestió tributària i recaptatòria comporta la modernització en la tramitació de dos àrees fonamentals com són l'atenció ciutadana, la recaptació municipal i la gestió tributària, a més de la gestió de sancions de trànsit.

En el primer cas, encara que l'activitat presencial continuarà centralitzada en les oficines de recaptació i gestió de l'Ajuntament i en l'oficina d'atenció «La Clau», el nou model de gestió preveu posar en marxa l'Oficina virtual tributària a través de la qual els contribuents podran consultar la seua informació tributària i gestionar telemàticament qualsevol tràmit o sol•licitud relacionada, de manera fàcil i segura, amb certificat digital o sense, segons el tràmit.

La plataforma, a la qual ja es pot accedir a través de l'adreça alzira.tributoslocales.es, comença alhora que el sistema de gestió tributari, i ja oferix la possibilitat de fer alguns tràmits, que aniranaugmentant de manera progressiva, segons les fases d'implementació necessàries.

Quant a la gestió de les sancions de trànsit, el consistori ja ha posat a disposició de la Policia Local l'aplicació informàtica multiplataforma SIT Sanciona, integrada dins del sistema de gestió tributari, amb la qual els agents podran gestionar les sancions de trànsit des de la PDA i agilitzar-ne al màxim la tramitació, entregant a l'infractor el butlletí de la sanció alhora que el registraen el sistema.

El regidor d'Hisenda, Andrés Gomis, declara que «amb el nou sistema de gestió fem un pas ben important en la transformació digital, que permet a l'Ajuntament ser molt més àgil i eficient en els processos interns i, sobretot, fer més fàcil i segura la relació de la ciutadania amb l'administració. Amb este procés de transformació digital acostem l'administració a la ciutadania».

Tecnologia tributària intel•ligent
El sistema d'informació tributari SITgtt, desplegat en l'Ajuntament d'Alzira, agilitzarà la gestió tributària i la recaptació d'impostos, cosa que optimitzarà el funcionament intern mitjançant processos intel•ligents, automatitzats i desassistits, a més d'incorporar tecnologies analítiques i indicadors que aporten als usuaris la informació necessària de manera àgil i detallada.

La plataforma suposa posar en marxa un model de gestió integrat considerat com el de més abast funcional. Un sistema intel•ligent de tributs del qual destaca l'alt grau d'interoperabilitat entre les diferents institucions, entitats bancàries i sistemes de notificació, cosaque garantix que els diferents servicis siguen autònoms per a iniciar, esmenar, incorporar i documentar els expedients generats i fer-ne el seguiment.

A més, el sistema fa servir els mecanismes més avançats disponibles per a poder oferir garanties de seguretataltes. Un aspecte fonamental perquè tant l'Ajuntament com els contribuents operen en un entorn segur i de confiança.

 

 

Noticias #Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA