Tus Noticias de La Ribera

ALZICOOP BANNER

De l’1 al 16 d’octubre Alzira reobri el període extraordinari de cremes agrícoles

• Cal acreditar que són per a restes de poda de varietats tardanes de cítrics, frutalsd'os o hortícoles

• El cremador serà obligatori en la majoria del sòl agrícola

La Regidoria de Medi Ambient,Agricultura i Transició Ecològica informa que d'acord amb el que marca la legislació autonòmica vigent i segons amb l'establert al pla local de cremes, el pròxim divendres 1 d'octubrei fins al proper 16 d'octubre, es reobri el període extraordinari de cremes agrícoles.

"La particularitat dels cultius agrícoles del terme d'Alzira, que té nombroses plantacions de varietats tardanes de cítrics, comporta tindre que gestionar restes de poda agrícola durant el mes de juny i la primera quinzena d'octubre. Per eixa rao cal que ampliem extraordinàriament el període de cremes agrícoles per a gestionar estos casos concrets, que tenen unes limitacions específiques per a garantir la seguretat i el control de les cremes" ha explicat el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres.

Així doncs, a partir de l'1 i fins al 16 d'octubre inclòs, entraran en vigor les següents condicions de seguretat per a obtenir l'autorització de les cremes agrícoles, tal i com es reflecteix al Pla local:

a) Només s'autoritzaran les cremes agrícoles per a gestionar les restes de poda de les varietats tardanes de cítrics (Valencia, Powell i altres minoritàries), la poda en verd de fruiters d'os i les restes vegetals de cultius hortícoles.

b) Els dies habilitats per a realitzar cremes agrícoles serande dilluns a divendres, excloent-se festius.

c) L'horari establert per a realitzar les cremes autoritzades serà des de l'eixida del sol fins a les 12:00 del matí, moment en el qual la crema haurà d'estar completament extingida, i la seua no reactivació garantida pel responsable de la crema.

e) Només es podrà cremar en nivell de preemergència davant el risc per incendi forestal baix mitjà (PREVIFOC 1).

f) No es podrà cremar a menys de 30 metres de zona forestal (muntanya, riu o barranc amb vegetació continua), fent-se servir en estes zones de tècniques alternatives a la crema per a eliminar les restes de poda, com potser la trituració.

g) El cremador serà obligatori en tot el terme municipal, si la crema es realitza a una distància d'entre els 30 i els 100 metres al sòl forestal (muntanya, riu o barranc). També s'exigirà l'ús del cremador quan la crema es realitze entre els 100 i els 500 metres de sòl forestal, sempre que la parcel•la agrícola es trobe als polígons 16, 18, 19, 20, 22, 23, 52, 53, 54, 56, 57, 58, 61, 65 i 71.

Les vies per a sol•licitar les autoritzacions de crema amb una antelació mínima de 72 hores, incloses les de la Barraca d'Aigües Vives i la Garrofera,seran les següents:

• Personalment en el Registre de la Clau, demanant cita prèvia

• Telemàticament amb firma digital a través de la pàgina web www.alzira.es

Cal recordar que a partir del 17 d'octubre es restabliran les condicions normals de les cremes agrícoles d'hivern.
Des de l'Ajuntament d'Alzira se sol•licita la col•laboració ciutadana per a evitar situacions de risc que puguen derivar en un incendi forestal.

 

Noticias #Agricultura#Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA