Logo
Imprimir esta página

Álvaro Ruiz, nominat als XVIII Premis Goya de Fotografia

  • Lunes, 21 Enero 2019 21:00
  • tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente

Alvaro Ruizccc FILEminimizerEl fotògraf alcudià torna a estar nominat en este prestigiós concurs nacional, que ja va guanyar l'any 2015 en la modalitat de "Lliure creació". En esta ocasió opta al Goya en la categoria de "Retrat". La final se celebrarà el dia 2 de febrer a Saragossa.

Álvaro Ruiz Nogués no para de rebre reconeixements. Treballador incansable, minuciós i perfeccionista, té també eixe ull especial que els dona un toc especial a les seues fotografies, que marca la diferència entre una bona foto i una foto excel•lent. Ara està especialment content perquè un dels seus treballs ha aconseguit sobreeixir entre molts altres i entrar en la final dels Premis Goya de Fotografia en la modalitat de "Retrat".

L'any 2015, en l'edició XVI dels Goya, es va alçar amb l'estatueta amb una fotografia que semblava l'escena d'una pel•lícula futurista en què l'home s'enfrontava a la màquina, en esta ocasió el fotògraf ha optat per fer un retrat psicològic de personatge en què la posada en escena està estudiada al mil•límetre. "He d'agrair al model, Ximo Barbarroja, que ha confiat en mi i m'ha facilitat el treball, sense la seua complicitat no haguera sigut possible", afirma Álvaro Ruiz, per a qui estar nominat en els XVIII premis Goya ja és un premi e si mateix, perquè significa que el seu treball continua estant entre les millors obres fotogràfiques d'Espanya.

L'alcudià ha aconseguit nombrosos premis nacionals i internacionals i ha format part en dues ocasions de l'equip que representava Espanya en la Copa del Món de Fotografia. L'any 2018 va resultar guanyador d'un Premi Quijote i va rebre el reconeixement de Mestre Fotògraf que atorga la federació nacional de professionals del sector, FEPFI.

 

XVIII edició d'uns premis amb prestigi

Els premis Goya de fotografia van nàixer en 1983, abans que els de cinema, concebuts com a aparador nacional per a traure de l'anonimat a bon nombre d'excel•lents professionals, mostrant els seus treballs en Noces, Retrat, Gràfic documental i lliure creació.

Es tracta d'un esdeveniment que se celebra cada dos anys (els anys imparells) en la capital aragonesa i que està organitzat per l'Associació de Fotògrafs i Videògrafs Professionals d'Aragó En total, en esta dihuitena edició s'han presentat 385 obres en fotografia i 28 en vídeo, entre els quals s'han triat els quaranta treballs dels nominats.

Enguany, la cita de lliurament de premis, l'estatueta de Goya creada per l'artista aragonés Paco Rallo, serà el pròxim 2 de febrer, en el Centre d'Històries de Saragossa.

 

Noticias Cultura L'Alcúdia

La Ribera

TNR

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA