Tus Noticias de La Ribera

Finalitzen els actes de Santa Cecília i comencen els de Sant Andreu a L’Alcúdia

F ALC FILEminimizerEl passat cap de setmana a l'Alcúdia han coincidit el darrer cap de setmana d'actes dedicats a Santa Cecília, amb la Serenata Nocturna, i les primeres celebracions per a commemorar el patró del poble, Sant Andreu Apòstol.

D'una banda, la Filharmònica alcudiana va acabar els actes dedicats a la patrona de la música amb una Serenata Nocturna que va començar a les 9 de la nit i va acabar de matinada. Es tracta d'un acte que antigament es tenia per costum, però que havia deixat de celebrar-se fa més de 20 anys, i la Junta directiva de l'associació Musical ha volgut recuperar amb motiu del 175 aniversari de la seua creació.

La primera parada de la nit va ser per al alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom, després, hi van haver 10 parades més a cases de socis que així ho havien sol•licitat, per a acabar a la casa de la Musa de la Música 2019, la flauta de la banda Emma Prats.Malgrat el vent i el fred, la nit va resultar d'allò més càlida, per l'estima amb que es rebia als músics en cadascuna de les parades,.

La nit, a més, va aprofitar per a fer l'entrada a la banda d'un nou músic, Josep Ballester, que en ser un adult, no ho havia fet el dia dedicat a l'entrada d'educands. També la Filharmònica va aprofitar per a imposar el seu pin de l'aniversari a l'ex regidor de Cultura Toni Benavent, que no el va poder rebre el dia del Concert Extraordinari, en que es va lliurar a l'Alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom, la nova regidora de Cultura, Oreto Trescolí i el regidor d'activitats musicals, Jaume Prats.

El mateix dissabte de matí van començar els actes dedicats a festejar el patró del poble, amb les ja tradicionals pujades al campanar, que cada any reunixen centenars d'alcudians i visitants per apujar a la torre campanar més alta de la Ribera, amb unes vistes espectaculars del terme i dels pobles veïns. Les visites són gratuïtes i explicades per guies voluntaris del poble que conten l'origen del temple, del campanar, del rellotge de la torre i de les diferents campanes existents.

A migdia es va celebrar el Dinar de Sant Andreu de l'Associació democràtica de Jubilats i Pensionistes, on es va guardar un minut de silenci pels companys perduts durant l'últim any. I a les 8 de la vesprada va començar al Saló Artístic de la Fundació Caixa l'Alcúdia un concert coral a càrrec del Cor Centre Instructiu Musical de Benimaclet i la Coral Nova Creació de l'Alcúdia. Un concert amb música molt variada, en què es pogué escoltar des d'un tema popular del segle XV o un cant gregorià fins a una cançó de Fito Páez.

Les celebracions en honor del sant pescador continuaran el cap de setmana que ve, divendres 29 amb una antologia de la sarsuela al saló Artístic i el concert de Sonora, el circuit de la Música en Valencià, a la Casa de la Cultura, amb les actuacions de Carles Pastor i l'Eix Radical: Júlia i Clara Andrés.

Dissabte 30, el dia del patró, se celebren un munt d'actes, entre ells l'Esmorzar de sant Andreu, i Premis Cacau d'Or 2019, una iniciativa de l'associació l'Alcúdia Gastronòmica que obri al poble de l'Alcúdia el tradicional esmorzar de l'associació "La Cultura del Almuerzo".

També se celebrarà el sorteig de l'estalvi infantil de la Caixa Rural de l'Alcúdia al saló Artístic, amb el sorteig de més de 100 joguets i l'actuació de Dani Miquel i els Ma-Me-Mi-Mo-Músics.

De vesprada, la missa major en honor del sant i la processó de volta general posaran el punt i final a les celebracions de Sant Andreu.

 

Ver galería de fotos.

 

Noticias Fiestas L'Alcúdia

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA