Tus Noticias de La Ribera

Recomanacions davant els dies de calor de l’estiu i les possibles onades de calor

mapes FILEminimizerAmb l'arribada de l'estiu, les altes temperatures i les onades de calor, des de l'Ajuntament d'Alzira es fan una sèrie de recomanacions per a la població que cal tindre en compte.

A més, cal destacar que des de la Generalitat Valenciana i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública alerten que hui hi ha nivell alt o taronja de risc per les altes temperatures.

L'onada de calor es definix per l'Agencia Estatal de Meteorologia com un període d'almenys tres dies amb temperatures superiors als 32.3º  C. Es tracta d'una situació de calor intensa, sovint molt humida, que afecta una zona geogràfica extensa i que es manté durant uns quants dies consecutius.

La població més vulnerable davant una onada de calor és:

- Xiquets i xiquetes menors de 5 anys.

- Persones majors de 65 anys.

- Persones amb sobrepés.

- Persones amb una activitat que requerix prou esforç físic i en llocs amb fonts de calor.

- Persones malaltes o que prenguen determinats medicaments.

Les recomanacions són les següents:

- Beveu molts líquids, especialment si s'està fent un esforç físic. És important augmentar la hidratació, amb aigua mineral o sucs naturals. Les begudes alcohòliques o amb cafeïna augmenten la pèrdua de líquids i, per tant, no són recomanables. Tampoc és recomanable per a la salut prendre líquids excessivament freds o ensucrats.

- Aporteu sals minerals al cos a través de les begudes per a reemplaçar les pèrdues que es produïxen amb la suor. Les begudes per als esportistes poden ser molt adequades.

- Opteu per una alimentació fresca i lleugera, trieu aliments que aporten aigua a l'organisme, com fruita, verdura i ensalades. També es recomana evitar menjars copiosos i amb excés, així com aquells fàcilment contaminables, com poden ser les ensaladilles o salses com la maionesa.

- Useu roba apropiada, és més adequat que siga fina, i no ajustada, que cobrisca la major superfície possible i de colors clars.

- Useu protecció per als rajos solars. No és recomanable prendre el sol a les hores de més radiació solar. Utilitzeu crema fotoprotectora adequada al tipus de pell i renoveu-la cada dos hores i en eixir de l'aigua, si s'està nadant. Apliqueu-vos la crema a les zones exposades 30 minuts abans, fins i tot, abans d'eixir de casa, i protegiu-vos bé el cap.

- Eviteu esforços físics innecessaris quan faça molta calor. En qualsevol cas, comenceu de forma lenta l'exercici i augmenteu-lo de forma gradual. Si et trobes cansat, marejat, confús o pareix que pots desmaiar-te, interromp l'activitat i descansa en un lloc fresc o, com a mínim, a l'ombra.

- Eviteu l'exposició al sol massa temps o bé en horaris on el sol pega més fort, entre les 12:00 i les 16:00 hores.

- Utilitzeu aire condicionat sense reduir la temperatura ambiental de forma excessiva.

- Planegeu les activitats per al matí o a poqueta nit, quan les temperatures no són tan altes.

- Vigileu els xiquets i les persones majors. A partir dels 65 anys es comença a perdre capacitat de resposta als canvis de temperatura i també pot alterar-se la percepció de la set. Comproveu la ingesta de líquids i eviteu eixir al carrer en els moments més calorosos, de 12:00 a 16:00 hores.

- No deixeu mai que els xiquets, les persones majors o els animals domèstics estiguen en un cotxe aparcat durant els períodes de calor intensa. Tingueu en compte que les zones de sol canvien en poc de temps.

 

Noticias Alzira

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA