Logo
Imprimir esta página

La cicloruta Camins de l'Orde de Montesa es presenta a Sueca

  • Domingo, 05 Mayo 2019 12:08
  • tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente

ciclo cult FILEminimizerLa capital de la Ribera Baixa és un dels punts de l'itinerari de la ruta històrica que uneix Montesa i Sant Mateu

 El dijous, 2 de maig, la Biblioteca Municipal de Sueca ha estat l'escenari de la presentació de la ruta per a bicicleta Camins de l'Orde de Montesa. L'itinerari, que uneix Montesa amb Sant Mateu, recórre un total de 13 localitats i té parada en la capital de la Ribera Baixa. Es tracta d'un traçat de més de 355 quilòmetres (351 quilòmetres dels quals són camins amb baixa o nul·la circulació de vehicles a motor) per poblacions unides per la història d'esta orde. Este recorregut amb història podria constituir-se com un gran atractiu turístic per a la localitat de Sueca i la resta de municipis connectats per la ruta, a més vertebra amb altres com el Camí de Cid, la Via Augusta o el Camí de Santiago.

Per a la realització d'esta iniciativa, el ciclista Tono Chamorro, promotor d'esta ruta, ha pres com a referència el treball de l'historiador Josep Cerdà Ballester. La intenció del ciclista amb el seu traçat és establir llaços d'unió a través dels pobles i terres que van formar el senyoriu de l'Orde de Montesa, conjugant esport, història i cultura i donar a conéixer, a través del cicloturisme, l'extraordinari patrimoni històric, cultural i mediambiental del poble valencià. Camins de l'Orde de Montesa es va crear l'any 2017 i ha continuat desenvolupant-se durant 2018, per consolidar-se com a ruta temàtica cicloturista exclusiva del nostre territori. En 2018 es va presentar la ruta a l'Agència Valenciana de Turisme i en l'actualitat s'ha definit l'itinerari final i s'està millorant el seu traçat pel que fa a seguretat.

A hores d'ara, el recorregut esta sent supervisat per l'Agència Valenciana de Turisme per a la seua publicació, i es preveu que el pròxim mes de juliol puga posar-se oficialment en marxa. Enguany s'està presentat la ruta a la resta de poblacions que van formar part del Senyoriu de l'Orde de Montesa, amb un total de més de 60 municipis entre Alacant, València i Castelló.

 

Noticias Cultura Sueca

La Ribera

TNR

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA