Tus Noticias de La Ribera

VI Open Internacional d'Escacs 'Ciutat de Sueca'

Entre el 25 i el 31 del mes passat es va disputar en la nostra localitat, Sueca, el VI Open Internacional d'Escacs 'Ciutat de Sueca', organitzat pel decà Club d'Escacs Sueca, que aquest any complia el seu 65 aniversari, i el qual va acollir a cent participants, entre els quals es trobava gent de diverses nacionalitats, com hondurenys, serbis, ucraïnesos, colombians, armenis, argentins i francesos, a banda d'espanyols nascuts o residents en tota la geografia nacional, així com els més destacats jugadors valencians i les joves promeses més puixants, tals com l'actual campió d'Espanya de menors de 12 anys Félix Antonio Ilinca Ilinca.

Amb la instal•lació d'uns taulers electrònics específicamente dissenyats i destinats a tal efecte, els deu primers enfrontaments de cadascuna de les nou rondes de què va constar el campionat van ser retransmesos, a través de les diferents plataformes d'internet que d'això se'n fan ressò, per a ser observats en temps real allà on es trobara cadascú en el moment en que es disputaven, és a dir, arreu del globus terraqui, ja fóra prop o en l'estranger, a tots els països i continents.

L'esdeveniment es va desenvolupar en el Casal Multiusos del municipi, siguent una sala de joc especialment adient per a la posada en marxa i posterior seguida del mateix, atesa la seua espaiositat, la bona iluminació i el seu entorn, el qual possibilitava un major silenci, molt necessari per a la pràctica dels escacs, així com facilitat per a l'aparcament.

A ell va acudir, tant en l'acte d'obertura com de cloenda, així com al posterior dinar que el Club d'Escacs Sueca va organitzar per tal de celebrar l'èxit rotund del torneig i acomiadar a tot aquell que volguera acudir-hi, la Concejala d'Esports del consistori municipal, Celia Beltrán. A més de la seua presència en les abans esmentades cerimònies protocolàries, cal destacar la seua predisposició a l'ajut i eficient gestió quan el primer dia va sorgir l'inconvenient d'haver-se desbaratat l'aire condicionat, cosa que va fer que molts dels jugadors es queixaren per l'excesiu calor que feia al recinte, posant de seguida en marxa una sèrie d'alternatives en cas de que no es poguera reparar a temps, així com facilitant aquest últim extrem, fent que ja per a la segona ronda, el dia immediatament posterior, estaguera tot subsanat.

Pel que respecte a l'aspecte purament esportiu, el campió del mateix va ser el Mestre FIDE hondureny afincat a Burjassot Nahún Gavarrete, quedant en segona posició empatat amb ell a punts el ja veterà Mestre Internacional valencià d'Ibi Antonio Granero Roca, qui porta ja més de tres dècades entre els millors jugadors de la nostra terra. Cridaren l'atenció també els excel•lents rendiments de Vlad Ionut Bercaru, jugador espanyol d'ascendència romanesa, qui amb sols 13 anys va estar competint fins les últimes rondes per poder endur-se la victòria final, fent taules en la penúltima partida contra qui a la fi seria el vencedor en una posició claramente superior que no va saber rematar; així com d'altres Mestres i l'abans anomenat Félix Antonio, tots ells entre els quinze primers classificats. Pel que respecta als jugadors locals, el més destacat va ser Albert Deruelle Sala, qui es va endur el primer premi en esta categoria, quedant segon i tercer posicionats, respectivament, José Eugenio Moreno Grau i Enrique Vicente Muñoz Agulló.

Per a finalitzar, el Club d'Escacs Sueca reitera la seua voluntat de continuar organitzant el que és un dels tornejos oberts d'escacs més importants que es disputen en tot el territori nacional, i inclús ampliar tant el nombre de participants com la força dels mateixos en futures edicions, fet per al qual compta amb l'ajuda de les institucions, refrendada per la pròpia Concejal d'Esports en el seu parlament final, on va referir que augmentaria la subvenció destinada per part de la corporació a la qual representa.

 

Noticias #Sueca

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA