Tus Noticias de La Ribera

S’Inaugura la III Fira Modernista de Carcaixent

F M C 1 FILEminimizerEntre els assistents es trobaven la vicepresidenta de la Generalitat Mònica Oltra, la Diputada de Turisme, Pilar Moncho i el diputat de Cultura Xavier Rius, així com diversos alcaldes i alcaldesses de la Ribera

 

El divendres 8 de juni, ha tingut lloc la inauguració de la Fira Modernista de Carcaixent. A les 18:30 hores, diverses persones caracteritzades amb indumentària pròpia de principis de segle XX s'han concentrat al Magatzem de Ribera per a rebre a les autoritats i altres representants de col•lectius, associacions i particulars de Carcaixent convidats a l'acte. Entre els assistents es trobaven la vicepresidenta de la Generalitat Mònica Oltra, la Diputada de Turisme, Pilar Moncho i el diputat de Cultura Xavier Rius, així com diversos alcaldes i alcaldesses de la Ribera.

Posteriorment, tots junts, acompanyats de la Lira Carcaixentina, han realitzat una cercavila inaugural des del Magatzem de Ribera fins al Passeig on han quedat com inaugurats la Fira de la tapa i el Mercat d'Artesans que romandran oberts durant tot el cap de setmana. Allí, Paula Lozano, regidora de Turisme, ha introduït a una persona caracteritzada com a Elena Just, política republicana i referent del primer feminisme valencià, que va lluitar per aconseguir un projecte educatiu integral per a la dona i va fomentar l'anticlericalisme femení.

A continuació ha pres la paraula l'alcalde de Carcaixent, Paco Salom, que ha convidat a tota la població a participar de la tercera edició «d'un projecte amb un marcat caràcter lúdic i festiu, pensat per mostrar la millor cara de la nostra ciutat i del nostre entorn». Així, ha remarcat que la Fira Modernista vol ser un revulsiu social i comercial que forma part d'un projecte estratègic que pretén convertir el patrimoni cultural i la memòria compartida en un actiu social i econòmic».

Ha tancat el torn d'intervencions la vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra que ha agraït la invitació de l'alcalde de Carcaixent a inaugurar la Fira Modernista i ha destacat l'esforç col•lectiu per dur endavant una iniciativa tan positiva a molts nivells per a la ciutat i la població de Carcaixent. A continuació, l'associació de danses ètniques de Carcaixent, «Peus Nus» ha interpretat l'espectacle de cabaret «Le Refuge» creat expressament per a l'acte d'inauguració de la Fira Modernista.F M C 2 FILEminimizer

Per a tot el cap de setmana hi ha preparada una completa programació d'activitats que contemplen 11 actuacions, 19 edificis i espais oberts, 12 recreacions i rutes, 8 tallers i exhibicions i 107 accions comercials entre les que destaca la mostra d'aparadors modernistes en la que s'ha implicat molt activament el comerç local.Ho completa una variada oferta gastronòmica repartida entre la Fira de la Tapa, oberta tot el cap de setmana a la Plaça del Convent amb tapes i begudes a preus populars, i els menús modernistes que han preparat diversos restaurants de Carcaixent.

Com a novetats per a este 2018 destaca nova ruta al barri obrer de les Barraques on es podrà conèixer com era la vida de la classe treballadora i alguns oficis ja perduts o més activitats per al públic familiar i infantil com el joc de pistes "El tresor dels Ribera» pels carrers de Carcaixent. A més, també s'han convocat dos concursos nous, el concurs de fotografia a Instagram per al públic més jove i el concurs de curtmetratges "Modernisme el curt" el resultat del qual es podrà vore el diumenge de vesprada en l'acte de lliurament de premis. Un altra novetat important és l'augment de microescenes i teatralitzacions en diferents llocs com horts, cases o al propi carrer, que faran que el públic visitant es transporte directament a principi de s.XX.

Per altra banda, dins de la programació es repeteixen propostes que van tenir molt d'èxit la passada edició com les visites als horts monumentals, la recreació històrica al Palau de la Marquesa o la Nit de Tapes al Mercat Municipal. Es mantenen també la ruta urbana i les portes obertes a vivendes i edificis emblemàtics com la Reial Séquia, l'Asil, la Casa Carreres i Casa Vernich, on s'incorpora com a novetat la possibilitat de visitar la Casa Magraner i l'Hort del Tacat. El Magatzem de Ribera tornarà a reviure l'esplendor de la taronja amb una escenificació teatral i els visitants podran també fer una visita guiada per conèixer amb profunditat els secrets de l'anomenada «Catedral de la Taronja».

F M C 3 FILEminimizer

 

 

Noticias Carcaixent

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA