Tus Noticias de La Ribera

Les empreses valencianes poden sol·licitar fins a final de mes les subvencions del programa Avalem Experiència per contractar a col·lectius vulnerables

logo SERVEF FILEminimizerLes empreses valencianes poden sol·licitar fins a final de mes les subvencions del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) per contractar a persones pertanyents a col·lectius vulnerables. Aquesta convocatòria d'ajudes, de prop de 7 milions d'euros, té com a finalitat impulsar la inserció laboral de les persones desocupades majors de 50 anys i persones desocupades de llarga durada o que es troben en risc d'exclusió social.

"L'Administració és conscient que aquests tres col·lectius es troben en situació de difícil inserció laboral i per aquesta raó hem consensuat amb els agents socials un pla específic per recolzar-los en la seua cerca d'ocupació", ha assenyalat el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.

Poden beneficiar-se d'aquestes ajudes, emmarcades dins el Pla de Foment de l'Ocupació Avalem Experiència, les entitats ocupadores de naturalesa privada, fins i tot les persones treballadores autònomes, amb centre de treball a la Comunitat Valenciana. El termini per realitzar les sol·licituds finalitza el 31 d'octubre.

Avalem Experiència és una estratègia integral per a persones majors de 30 anys en situació de desocupació que posa el focus en aquelles que porten més de 12 mesos sense trobar treball. El Pla, aprovat en 2017, es durà a terme durant el període 2017-2019. Per a això, s'ha previst un pressupost de 229 milions d'euros amb els quals es preveu beneficiar a 190.600 persones.

Les subvencions per a la inserció laboral de col·lectius vulnerables formen part de les actuacions que estan cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana. La seua finalitat és impulsar la contractació indefinida mitjançant programes que fomenten la conversió a indefinit de contractes temporals i la contractació indefinida inicial. També es promou la contractació en pràctiques de persones pertanyents a determinats col·lectius.

Aquestes mesures de foment de l'ocupació compten amb l'aval de la Conselleria d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball. En aquest sentit, Nomdedéu ha recordat que un dels grans reptes del Consell és "prioritzar actuacions per als col·lectius més vulnerables i amb més dificultats d'inserció".

La quantia de les ajudes depèn del tipus de contractació que es realitze. En el cas dels contractes en pràctiques és de 8.242€, per a la conversió de contractes temporals a indefinits són 9.272€, i la subvenció per a la contractació indefinida inicial ascendeix a 18.544€. En el cas de contractar a persones amb diversitat funcional o dones víctimes de violència de gènere, aquestes ajudes s'incrementaran.

Les persones físiques o entitats ocupadores hauran de presentar la seua sol·licitud de forma telemàtica a través de l'enllaç 'Tramitar amb certificat' que hi ha associat a la convocatòria a l'apartat de subvencions de la web del Servef. El termini de presentació finalitza el 31 d'octubre de 2018.

Les línies d'actuació de Avalem Experiència
El Pla té com a destinatàries finals a les persones de 30 a 64 anys i part de la idea que tant les persones protagonistes de un projecte de millora laboral com les empreses resulten beneficiades en el seu compromís social. De la mateixa manera, Avalem Experiència vol ser un instrument participatiu i proactiu per facilitar la generació d'oportunitats laborals, i de sostenibilitat i creixement per a les Pimes. El projecte s'articula entorn de quatre línies estratègiques d'actuació:

1. El suport a la contractació amb la concessió d'ajudes per fomentar els contractes de persones majors de 30 anys i que contribueixen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l'estabilitat en el treball.

2. L'orientació, la intermediació i el suport durant la cerca d'ocupació mitjançant un itinerari personalitzat per a cada persona beneficiària.

3. La formació per actualitzar la qualificació professional i, d'aquesta manera, permetre la tornada a l'ocupació. Mitjançant un pla de xoc s'ofereix atenció personalitzada i centrada en les necessitats formatives de cada participant, així com en els requeriments del mercat de treball.

4. El suport a les iniciatives de l'empreniment i el treball autònom.

Algunes de les actuacions del Servef relacionades amb Avalem Experiència són el desenvolupament de programes destinats a la contractació de persones de més de 30 anys en col·laboració amb les corporacions locals, plans de foment del treball autònom, programes d'ocupació para persones desocupades de llarga durada majors de 45 anys, tallers mixts d'ocupació-formació, etc.

"Estem treballant per crear un mercat laboral més inclusiu i divers, centrat en les persones, en el qual no es quede ningú enrere i esperem que impulsant aquestes polítiques actives d'inserció laboral aconseguirem millorar les vides dels ciutadans i les ciutadanes de la nostra Comunitat", ha conclòs Enric Nomdedéu.

 

Noticias Economía

La Ribera

TNR

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2012 TUS NOTICIAS DE LA RIBERA